torsdag 16 oktober 2008

WD-50

Tisdag kväll och bokat var det på WD-50 (* i gm och 23/30 i Z). Wylie Dufresne känd för att laga lite galen mat (ser för övrigt helt galen ut också). Nu är det ju första gången jag besöker NYC, men det känns som att han måste ha varit väldigt ensam om att laga molekylär gastronomi med tanke att han har hållt på några år.

Enkel och avskalad matsal, modern och avslappnad servering (fast det kanske är läge att byta ut jeansförklädena?!) Hur som helst skapades en trevlig atmosfär och sitter man rätt har man också möjlighet att få en glimt in i köket.

Vi beställde in rökt ål med svartrot, guava och puffad yuzo. Vaktel med banan och senapsört. Varmrätter blev piggvar med bbq-linser, rostad blomkål och torkad aprikos. Ankbröst med spaghetti på squash, mandelpolenta och grapefrukt-molasses.
Dessert blev rostad kokoskaka med rökta cashewsnötter och sorbet på brynt smör Grapefruktcurd med pinjenötter, maräng och sorbet på vattenkrasse.

All mat var väldigt fint presenterad och det mesta var också välsmakande. Så här i efterhand skulle vi kanske ha beställt avsmakningsmenyn, men man måste försöka hålla sig till budgeten också....

Betyg 7/10

Inga kommentarer: