torsdag 16 oktober 2008

Spurten med Danne!

Det började bli dags for Danne att packa väskorna, men vi skulle hinna med några restauranger till.

Onsdag kväll hade vi spanat in ett Vietnamesiskt ställe som heter Omai (23/30 i Z). Litet ställe som ligger i Chelsea.
Danne och jag var på plats först så i väntan på Theresa beställde vi in lite färska vårrullar med tonfisk, senapsört, sesamfrö och soya. Dom gick ner ganska fort så vi hann även beställa in lite krispiga vårrullar med räkor, fläsk och grönsaker. Nu var Theresa på plats så vi gick loss på menyn med siktet inställt att dela på allt.

Det som kom in på bordet i lite varierad ordning var bl.a grön papayasallad med räkor, torkat kött och jordnötter. Sallad med ankbröst, picklad morot, cilantro och daikon. Jumboräkor i curry och kokossås. Grillat kycklingbröst med sallad och lime- chilisås. Frästa äggnudlar med grönsaker, jordnötter och lime.

Maten var fräsch och smakrik som tillsammans med servisen gör denna "fin" Vietnamesiska restaurang väl värd ett besök.

Betyg 5/10











Hur elak är Gordon i NYC? Bord var bokat för torsdag lunch.


Gordon Ramsay At The London (** i gm och 25/30 i Z)


Ytterligare en lyxkrog som har väldigt bra luncherbjudande. 45 dollar för tre rätter, dryckespaket till det för ytterligare 25 dollar) Mottagandet var helt perfekt och vi blev transporterade in i finmatsalen (man går igenom den lite enklare delen som heter Maze) och väl inne i denna ganska avskalat lyxiga matsal fanns det också ganska gott om personal som kunde ta hand om oss. Dock inte lika många som hos JG.


Vi åt, räkravioli pocherad in sin buljong med fänkålscreme och körvelveloute. Honungs- och soyastekt vaktel med kompott på kryddiga päron och halstrad anklever från Hudson Valley.


Varmrätter blev, hälleflundra med en crust på grissvans, blekselleri, rotselleri och vitlök. Sable Fish (torsk fångad uppe i alaska) med rå och tillagad pumpa samt rödvinsvinnaigrette.

Mörk chokladmousse med passionsfrukt, balsamicoreduktion och yogurtsorbet. Vit chokladganache med romgele, kokosskum, mango- och basilikasorbet (serverat i cocktailglas), avrundade denna lunch. Eller förresten dom körde runt en massiv godisvagn i matsalen. Den kunde vi inte motstå. Den ingick vid beställning av kaffe för 8 dollar och det får kaffet att framstå som billigt!!

Säga vad man vill om Herr Ramsay, men det som kommer ut på tallrikarna kanske inte är det mest spännande och definitivt inte nyskapande men det är riktigt vass mat med riktigt vassa råvaror och kombinationer som alltid funkar.

Vi missade Gordon själv med en dag. Han skulle vara där över helgen då det var mat & vinmässa och han skulle föreläsa. Restaurangchefen var verkligen överförtjust att bossen skulle komma...!!!

Betyg 8/10


Middag sista kvällen med Danne blev på Sushi of Gari (* i gm) som ligger på gatan ovanför där vi bor. Började med gyoza och lite blandad tempura, riktigt gott. Fortsatte med lite blandad sashimi, sushi och några olika rullar. Nivån är väldigt hög, men jag tycker det blir svårt att särskilja sushirestaurangerna. Matsalarna är nästan alltid uppbyggda på samma sätt och servisen är alltid vänlig. Jag måste gå tillbaka till Tsushima för att se om det var magi bara för att det var första riktigt vassa sushin eller om det helt enkelt bara är så bra.

Inga kommentarer: