onsdag 15 oktober 2008

Ny vecka, nya möjligheter!

Varför inte börja den nya veckan med att besöka Jean-Georges (*** i gm och 28/30 i Z). Vi hade hört talas om hans generösa luncherbjudande så det var inte mycket att tveka på (27 dollar för 2:rätter). Vi skulle verkligen inte bli besvikna här heller. Otrolig fin matsal och perfekt servering. Det började med tre aptitretare till Dannes och min rosa fördrink, bra start!

Vi kunde inte bara välja två rätter så vi beställde tre var till att börja med. Carpaccio på Japansk snapper med vinägergele, ingefära och olivolja. Tonfisk med avocado, rädisa, ingefära och soya. Halstrad pilgrimsmussla med rostad blomkål, russin- och kaprisemulsion. Kalvbräss med lakrits, grillat päron och citrus. Torsk i tomatbuljong med svamp och citrongräs. Tänk vad fantastiskt gott det kan vara med lite "enkel" matlagning. Får nog försöka hinna med ett middagsbesök också.

Det som gjorde lunchen till det där lilla extra var att vi hamnade bordet brevid guide michelins presslunch. Gm nyc 2009 skulle släppas dagen efter så dom delade ut sin röda bibel till utvalda (svårt att veta vilka som var från gm och i så fall vilka dom andra var, men iallafall så kan ni ju tänka er ungefär hur nyfikna dom två svenskarna vid bordet bredvid blev!!) Men vi fick bita ihop, dagen var långt ifrån färdigmumsad!


Betyg 9/10







Efter ha forsökt boka bord på i stort sätt omöjliga Babbo (* i gm och 27/30 i Z) bestämde vi oss för att försöka hänga på låset. Så det fick bli en promenad efter vår lilla lunch ner mot soho för att på något sätt försöka känna viss hunger igen....vilket problem...!


Visst hade dom plats för oss. Försökte genom att suga på fördrinken extra länge dra ut på beställningen, men till slut var det bara att köra. Vi satt i bardelen av lokalen och där blir det ganska så snabbt lätt kaotiskt. Typ 20 st matplatser i själva baren och sedan 6 st småbord runtom samtidigt som man ska ta emot alla övriga gäster som ska vidare in i lokalen. Måste säga att personalen skötte det riktigt bra, men om man är ute efter en mysmiddag ska man nog se till att ha ett bord på ovanvåningen.



Vi fick först in varsin trevlig crostini med chickpeas som aptitretare sen var jag tvungen att testa grisfot "milanese". En urbenad grisfot, krispigt stekt med kryddor och brödsmulor serverat med ruccola och risbönor. Härlig grisfot men rätten i sig blev ganska torr. Lammtunga med kantareller och 3 minuters ägg. Ravioli med lammhjärna, citron och salvia. Tortelloni med getost, apelsin och det beryktade fänkålspollen.

Efter pastarätten måste väl sägas att vi var ganska mätta, men det är inte varje dag man sitter på en av världens mest omskrivna restauranger.

Varmrätter blev kanin med brysselkål, pancetta och morot samt "Brasato al Barolo" (alltså köksvinsbräserad biff) serverat med Karl-Johan svamp.

Som ni kanske förstår nöjde vi oss sen med varsin dubbel espresso.


Betyg 6/10






Man skulle kanske tycka att detta var tillräckligt för att vara måndag, men icke! Min flickvän kom nämligen och mötte upp och hon ville givitvis äta. Varför inte uppsöka Blue Ribbon när vi ändå är i området.

Det här stället är tydligen väldigt poppis för restaurangmänniskor. Dom stänger köket kl 04.00, skönt och komma hem efter service typ sju på morgonen...

Dom är kända för sina oxmärg serverat med toast och oxsvansmarmelad. Det ville vi alla ha, men vi fick nöja oss med den sista dom hade för kvällen...väldigt smarrigt, förstår att den var slut! Beställde även in friterade ostron och en råbiff med klassiska tillbehör. Kan vara bästa nattamaten någonsin.

Inga kommentarer: