Fredag morgon började vi dagen med att äta en "enkel" frukost på Bouchon Bakery, som ligger våningen nedanför Per Se inne i Time Warner Center. Det är tur att det inte är närmre dit, skulle bli en alldeles för dyr vana! Riktigt vassa bakverk fick iallafall avnjutas.
Till lunch var det dags att testa första sushin. Valet föll på Tsushima (rek i gm). Anonymt ställe som är väldigt lätt att bara gå förbi nere på 47:e street. Enkel restaurang med proffsig och diskret servering. Vi tog in en sushi och en sashimi och det var helt magiskt! Har bara upplevt sushi i Europa och på ett ställe i Bangkok tidigare, men det här var i en klass för sig.
Betyg 7/10
Middag hade vi bokat på trendiga Tailor nere i soho. Danne och jag var där i god tid så vi skulle hinna med att testa några av deras drinkar (ihoptsatta av mixologen Eben Freeman), innan min flickvän med kompis skulle ansluta. Väldigt trevlig matsal där allt är "finedining" fast avslappnat och skönt Vi åt bl.a korianderstekt kalvbräss med citrus, bakad anklever med plommon och deras krispiga grissida med miso- och kolasås! Till dessert åt vi en variant av creme brulee med majsglass och mangoravioli med svart risglass. Genomgående gott och fint presenterat.
Betyg 6/10
Lördag kväll var det dags att testa nästa sushi, Poke (26/30 i Z). Detta heta obokningsbara ställe ligger bara några gator ifrån där vi bor, så vi chansade och gick dit. Fick bord direkt och skulle inte bli besvikna, riktigt fräscht Nästa besök kommer vi dock ta med egen dryck då dom inte har något sprittillstånd utan man tar med sig sin egna pava.
Betyg 6/10
Sondag blev som en söndag ska vara, bara lugn. Tog en skön promenad i central park och brunch på Boathouse som ligger fint vid en av dammarna. Väldigt fint ställe fast man äter bättre mat på en schysst diner.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar