måndag 13 oktober 2008

Ankomst till New York City!

Efter att ha försökt sova lite var det med stor nyfikenhet jag vaknade upp i det i stora äpplet. Första måltiden blev givetvis en stabil frukost på närmsta "diner". Gav mig sedan iväg för att möta upp Daniel nere vid Columbus Circle (hann kika in i Time Warner Center och den beryktade blå dörren innan, 31/10 är det dags att smaka på perfektion!). Sen blev det en hel del "vanliga" turistaktiviteter innan det blev dags för att inta första lunchen. Slutade på West Bank Cafe (rekomenderad i guide michelin) som ligger på 42:a street. En fin-diner skulle man kunna kalla det. Åt en god endive och vattenkrassesallad med bluecheesemousse följt av en cheeseburger! Kan inte tänka mig en bättre start på min första USA-tripp. Efter detta var vi redo med att fortsätta utforska stan.
Micke delar ut 5/10 polkagrisar i betyg.



Middag blev det pa Momufuko Ssäm Bar (rek i gm och 24/30 pa mat i Zagat). Där mötte vi även upp min flickvän Theresa som precis hade slutat jobbet. Väldigt trendigt och populärt med omsittingar hela tiden. Deras tanke är att man beställer in lite olika rätter och delar, vilket vi också gjorde. Fläsknyten med äppelkimchi, bläckfisksallad, långkokt grisbog med ingefära och kryddig fläskkorv med riskaka intogs bl.a. All mat var god utan att sticka ut. Serveringen var sådär som det kan vara på sådana här trendiga restauranger på gränsen till nonchalant utan att vara otrevliga. Vilket jag kan ha lite svårt för. Började nu bli lite seg i huvudet efter denna första dag i storstan med ganska många nya intryck så det var det dags att ta oss hem för lite sömn.
Betyg 5/10




Torsdagen blev det en härlig promenad över Brooklyn bridge, för att sedan efter viss förvirring hamna på Peter Luger Steakhouse (* i gm och 28/30 pa mat i Zagat).
Bara gamla gubbar som utan några större krussiduller levererar maten, gör detta till en riktigt charmig ölhall! Utan större betänketid beställde vi en rejäl steak med friterad lök och stuvad spenat vid sidan om. Köttet var perfekt tillagat och riktigt vasst vilket gjorde att man glömde dom trötta tillbehören. Publiken på Peter Luger var blandad från buisness till foto-glada turister som köpte deras steaksås i mängder.
Betyg 6/10





Efter denna stabila lunch var det dags att bege sig in till stan igen och på "timmarna" hann vi med att äta några ostron på klassiska Oyster Bar som ligger inne i grand central samt dricka en god guiness till detta! Livet kan vara bra enkelt ibland!





Middag blev det i chinatown på en restaurang som heter Joe's Shanghai (22/30 i Z). Dom är kända för sina "soupdumplings" och verkligen en restaurang som måste upplevas. Det går inte boka bord utan vi fick anmäla oss när vi kom, fick en kölapp och fick snällt stå utanför i en kvart tills det var våran tur. Undrar hur det ser ut i december?! Matsalen är väldigt enkel och längs taket har dom rosa och gröna neonrör!! Man sitter vid stora runda bord som man delar med andra sällskap beroende på hur många man är. Riktigt skönt ställe och allting till reapriser även om jag tyckte att soupdumplings var sådär.
Betyg 4/10

Inga kommentarer: