söndag 19 oktober 2008

Höstkallt & meze!



Ok, då var hösten har också. Efter att ha gått i t-shirt mina första veckor här var det i fredags dags att ta fram halsduken. Det fina vädret har fortsatt, men temperaturen har sjunkit med typ 10 grader. Vi har haft en lugn och skön helg med lite träning, promenader och bio. Ätit har vi också gjort, i helgen föll valet en av restaurangerna i området: Beyoglu (bib gourmand i gm och 21/30 i Z). En Turkisk restaurang där man går loss deras smårätter: meze.


Ett hemtrevligt ställe som också är obokningsbart om man är ett litet sällskap Det blir snabbt kö, men dom gångerna vi har varit där går det också rätt fort att ett bord. Väl vid bordet blir man proffsigt omhändertagen och maten står bordet innan man ens har hunnit sippa vinet. Dom rekommenderar att man beställer in 2-3 meze var. Vi har ätit:


#Sigara Borek (friterad filodeg med fetaost)


#Yalanci Dolma (fyllda vindolmar)


#Patlican Salatasi (auberginesallad)


# Kisir (bulgursallad)


#Falafel


#Ezme (kryddig grönsaksröra)


#Susuk Izgara (korv med vitlok och kummin)


#Ahtapot Salatasi (bläckfisksallad)


#Hummus


Till sina beställningar får man också ett nygräddat pitabröd. Allt vi har ätit har varit väldigt gott och jag tycker meze är ett väldigt trevligt sätt att äta på. Här kommer man dessutom undan med en nota cirka 50 dollar för två vilket måste anses som riktigt prisvärt.


Betyg 5/10

Inga kommentarer: