Ja, så här anspråkslöst ser det ut från utsidan på enligt många världens bästa restaurang. På innegården hägrar den lite mer berömda blå dörren som det äntligen var dags att öppna!
Struten enligt bilden nedan, en av världens bästa aptitretare utan tvekan.
Efter laxstruten följde en annan klassiker: "Oysters and Pearls" också den rätten kanske en av dom bästa man kan få i början av en längre meny, gommen bara skriker efter mer!!
Efter det var det dags för anklever-presentationen: Moulard Duck "Foie Gras Au Torchon" with honey glaze, pear relish, endive, watercress and black truffle. Serveras med ständigt nyrostad brioche och tre sorters salt. Kommentarer överflödiga, Fantastiskt!
Kvällens mest oväntade var Crispy Cod Milt (friterad torsksperma), pickled pearl onions, green asparagus and "Russian dressing" . Krispigt yttre och riktigt krämigt gott innehåll :) !!
Sötsakerna nedan: Diane St. Clair Buttermilk Sherbet, cream scone, raisins and black tea foam.
Rätten enligt bilden ovan: Sweet butter-poached Main Lobster Tail with sunchokes, almonds, sour cherry, cilantro and white chocolate emulsion. Ytterligare en helt klockren anrättning och en favorit av kvällens meny.
Stekt kyckling med lite grönsaker......ibland behöver det inte vara mer avancerat!
Stekt kyckling med lite grönsaker......ibland behöver det inte vara mer avancerat!
Bilden nedan: "Chateaubriand" of nature-fed Veal, bacon, potato-confit, mushrooms and "sauce Dijonaise". Kalvfilé tycker jag oftast känns ganska ointressant om man är ute efter en bit kött, men den här kan vara den godaste som någonsin har slunkit ner i min mage!
Innan det var dags för sötsakerna var det dags för osträtten, kvällens enda besvikelse på matsidan. "Idiazabal", gratin of Swiss chard and Piquillo pepper marmalade. Vid bordet hyvlad ost över gratängen vilket i och för sig var trevligt, men rätten i sig ingen favorit.Sötsakerna nedan: Diane St. Clair Buttermilk Sherbet, cream scone, raisins and black tea foam.
Samt, "Mousse Au Chocolat Amedei", cashews, curry "Arlette" and Gros Michel Banana ice cream. Fördesserten precis så enkelt och gott som det ser ut och låter. Huvuddesserten sylvasst utfört och väldigt gott.
Jag hade helt klart hoppats på att få uppleva kaffe och munk-desserten igen, men det kanske det blir nästa gång!Efter desserterna var det också ett smågodis-rally i vanlig ordning!
Sammanfattningsvis var det här ett besök där maten verligen levde upp till alla förväntningar, men där tyvärr servicen och känslan runt omkring aldrig kom i närheten av mitt besök på Per Se. Magin som servicen levererade i NYC infann sig aldrig riktigt. Sen satt vi också i en matsal där stämningen var ganska tillknäppt (trots fullt överallt med blandad storlek på sällskapen) och det påverkar givetvis också helhetskänslan. Så det drar tyvärr ner slutbetyget.Vill också tillägga att jag tycker att alla som är intresserade av det här ämnet och inte har besökt någon av Herr Kellers restauranger bör titta över sin kalander och sina prioteringar av det som når plånboken och göra det snarast.
Betyg 9,5
6 kommentarer:
I augusti bär det av till Kellerville, och inte blir man mindre sugen efter att ha läst detta.
Ha en fortsatt skön vistelse i Sunny California.
Tackar för det.
Augusti säger du.....kanske en mellanlandning i NYC först...???
Micke,
Kolla in detta!
http://www.bunrab.com/yummychow/Reviews/SFReviewsFrameset.html?KissReview.html
Låter härligt Micke! Det låter som att ni har det rätt så najs...:-)
Njut och sköt om er.
Jag ska tunnla dig på IB när du kommer hem...hahaha
Z - kan inte komma in på den adressen.
M - Ser fram emot att snurra med dig på IB :)
Konstigt, funkar perfekt?!
Här kommer adressen på en riktigt bra japan i SF, om ni har tid??
Kiss Seafood
1700 Laguna St.
San Francisco, CA
415.474.2866
Skicka en kommentar