onsdag 25 mars 2009

Coi

Efter att ha spenderat några dagar i San Francisco och även gjort lite "vanliga" turistattraktioner hade det blivit dags att avsluta vistelsen med ett besök på Coi. Här serveras det en 11-rätters meny så valen du måste göra på plats är inte så många. Matsalen som är modernt avskalad har plats för ca 30 gäster och det finns även ett chambre separé med plats för ca 10 gäster till.
Här ovan är starten på middagen, aptitretaren till vänster: Inkapslad lavendelmjölk. En söt historia och för mig en väldigt lustig start. Första rätten i menyn till höger: Ingefärssorbét, grapefrukt, skum på svartpeppar och den lilla fläcken till höger av tallriken är en parfym som man samtidigt skulle gnida in på handleden och lukta på som man åt rätten. Rolig idé, men rätten i sig ganska intetsägande.


Till höger: betor med tre olika geléer. Ytterligare en rätt som för mig var ganska ointressant och intetsägande. Hmm...trevande start. Men det skulle snart visa sig att dom hade lagt ut dom svagaste korten och att jag var på väg att bli överkörd av godheter!!






Sallad med olivflarn, grönt äpple, mynta och getost. En liten sallad innan maten skulle man kunna säga. Dom tidigare efterlysta smakerna började här att ta form!







Friterad kycklingconsomé, kronärtskocka, bondbönor, rädisa och ramslök.





En av kvällens favoriter (bild höger), Stör pocherad i rökt olja med ett tunnt täcke av grishuvud, vinnaigrette med caviar, krasse och potatis. Klockren anrättning!!

Efter det var det dags för "earth and sea", ångad tofu mousseline, tofu-skinn (yuba), sjögräs och svamp & dashibuljong. Också en bra balanserad rätt.


Vit och svart skaldjursgröt (bild ovan) med grillad abalone, musslor och broccoli. Minst lika god som Hestons snigelgröt!!











Lite svårt att se vad som döljer sig under skummet på vänstra bilden, men jag kan berätta att det är en av dom bästa äggrätterna som har ätits dom senaste åren (och det börjar bli några nu, nästan att jag snart börjar tro att det kommer börja växa fjädrar även på mig!). Bakat ägg med mangold, gryn och skum på brynt smör och parmesan.

Höger: ryggbiff tillagad i sitt egna fett med oxmärg och rostad blomkål. Enkelt och gott!



Dags för godis, vänster: curd på blodapelsin med gransorbet och valnötströssel.

Höger: karameliserad jasmincréme med hasselnöt och kokos i olika texturer. Två desserter som båda var goda men lite väl lika i sin presentation (krämigt och pulver).

Det här var ett besök som minst sagt började darrigt, men som bara blev bättre och bättre ju längre in i middagen man kom. Det enda som drar ner betyget på det hela är just starten och servisen som var lite väl trist och diskret för min smak.

Betyg 9/10

2 kommentarer:

Anonym sa...

Härlig meny!
Något vassare än våran senast?!

Micke sa...

Ja den var fan magisk!