- Pannacotta på mjölk, soyabönor och morot
- Makrill med päron och vinnaigrette på grisöra
- Isbergssallad i sin egna extrakt och fallfrukt
- Morgonens ägg långsamt bakat med torkade rotfrukter och spenat
- Pumpagnocchi med svamp och torkat ankbröst
- Variation på gris (kind, haka, mage och korv) med kålrotspuré och bok choy
- Naturlig gåslever med quinoa och rökt äppelpuré
- Hjorthjärta med purpor-brysselkål och tranbär
- Pumpasoppa med äppelcidergelé, syltad pumpa och äpple- och ingefärssorbet
- Bayersk spelt med plommon och sorbet på röda druvor
- Kaka med betor och pistage samt katrinplommon- och armagnacglass
- Mignardises
Kvällens höjdpunkter var pannacotta-rätten, min personliga favoritgrönsak: isbergssallad, här ett halvt litet huvud hastigt stekt och serverat i sitt egna extrakt - riktigt gott! Desserten med den karamelliserade bayerska spelten och plommon var den bästa på länge.
Det enda matmässigt jag hade att anmärka på var egentligen att vi först fick stekt naturlig gåslever och rätten efter var stekt hjorthjärta. Det blev lite tungt även om portionerna var väl avvägda.
Annars tycker jag att det här är råvarufokus när den är som allra bäst. Inget onödigt fett eller salt utan en riktigt god råvara behandlad med kärlek från bonden till tallrik. Inte som jag tycker det blir allt för ofta att man har tagit en fin råvara från en speciell gård eller producent, men utan att man upplever det på tallriken utan bara för att det ser bra ut på menyn att man har råvaror från den och den gården.
För att vi skulle ha fått en bättre upplevelse helhetsmässigt skulle vi ha åkt ut när det fortfarande var ljust för att få njuta av naturen och på så vis kanske uppskatta middagen ännu mer. Nu kom vi kl 17:30 och det var redan bäcksvart. Sen tycker jag att även om servisen var väldigt bra pålästa om alla råvaror och producenter kändes det som att dom saknade att få gästen att känna sig speciell. Där får man väl ändå säga att fokusen på råvaran gick för långt.
Betyg 8,5/10
1 kommentar:
Det var detta jag var rädd för att läsa !! Suck !
Skicka en kommentar