söndag 9 augusti 2009

En portion kärlek!

Ok, förarbetet för att göra blodpudding är både tidskrävande och för "vanliga människor" dessutom svårt att få tag på ingredienserna. Om man dock lyckas med detta (samt har ett bra recept i bakfickan) så kan man skapa en både enkel och fulländad måltid med tillägg av ett bra stekfläsk, äpple, brynt smör och rårörda lingon. Till denna fantastiska lunch i goda vänners lag på balkongen fick det slinka ner en lätt kyld pinot noir, ibland krävs det inte mer än så :)

10 kommentarer:

Per sa...

Hejsan Micke
Ser ju fingerlicking ut det där...
Tänkte bara kolla om du kunde tipsa om WD-50 om det är nåt man inte får missa eller verkligen ska undvika på menyn...
Läste ditt gamla Blue hill inlägg förstärkte min plan på att ta sig ut tidigt på dan för att kunna strosa runt lite innan middag. Har du nåt annat hål i väggen att tipsa om för lite skön enkel mat?
Tack på förhand

zwampen sa...

F-n vad gott det såg ut! Suck för långpannor :(

Micke sa...

Hej Per,
På wd-50 skulle jag definitivt beställa avsmakningsmenyn.
Såg på din sida vilka andra som hägrade "over there".....sjukt nice! Inte alls avis...Vet inte riktigt vad jag kan tipsa om i sällskapet av dom andra, nattamat på Blue ribbon?

Micke sa...

Mr Z, den som väntar på något gott...;)

Anonym sa...

Micke, tack för en kanon lunch!!
Andreas

Mange sa...

Tack för den magiska lunchen Micke! Härligt!
Gick ju rätt så bra sen på derbyt såg jag...
:-)

Micke sa...

Tack själva grabbar! Ja, det får nog bli en derbytradition :)

Per sa...

Tackar o bockar Micke
TAck för tipset, ska kolla hur de ställer sig, har ju det ibland lite knepiga situationen att vara sambo med en vegetarian så vissa krogar brukar vara lite kinkiga ( lata? ) med att erbjuda dubbla menyer...Blue ribbon verkar vara nattkäket som gäller för kockar ;)
Ska bli jäkla kul, känns som att jag har en hygglig mix med ställen att starta med, kommer ju bli ssam bar + något mer på plats. Har bord på Corton om jag vill men jag är fan lite tveksam efter de bilder man sett på nätet.... men de får ju mycket ovationer och en hel del skit. Är lite sugen på Minetta taverna och EMP ( kanske till lunch), måste hinna med lite junkfood ;) och en massa shopping.

Mikkan sa...

En liten fågel på kontoret har viskat i mitt öra att jag kanske skall få chansen att göra blodpuddingpremiär i livet efter just detta recept. Ser jag fram emot, med skräckblandad förtjusning. Min mamma lärde mig att man äter inte blodpudding och fiskbullar, så är det bara. Men jag har lärt mig själv att vara nyfiken å andra sidan. :)

Micke sa...

Per - Ja, det är klart Blue Ribbon är ju ganska köttigt!!

Mikaela - Vi får ta att spika premiären! Jag hyllar nyfikenheten :) !