I onsdags var det dags för ett återbesök i matsalen, senaste och enda besöket i den delen gjorde jag ganska kort efter att dom hade öppnat. Då var menyn uppbyggd på en klassisk a´la carte och avsmakningsmenyn drogs muntligen. Nu är det första som framgår i menyn "det naturliga köket" en åttarätters meny (1500 kr). Det känns som att gästerna har fått säga sitt - här vill man testa allt! Och jag kan väl bara instämma, även om jag vid första besöket tyckte det var roligt att han återgått till en den traditionella menysättningen.
Hur står sig då denna lyxkrog i jämförelse med vad som levereras på liknande etablissemang i andra storstäder? Jo, jag tycker att den absolut kan jämföras med många flera tunga ställen och dom två åren som gått sedan öppnandet har resulterat i en mycket trygg och stabil produkt. Det enda anmärkningsvärda vid mitt besök var att det tog lite lång tid mellan rätterna, men det kanske hänger ihop med att det var andra dagen efter sommarledigeheten. Sedan råder det kameraförbud vilket kan tyckas lite konstigt med tanke på att en kamera idag inte behöver vara större än en mobiltelefon (dom kan ju i och för sig vara gigantiska och det kanske också är det som har tvingat fram beslutet?)....ok med blixtförbud som råder på många andra ställen, men totalt kameraförbud kändes lite löjligt.
Matmässigt var allting väldigt bra med härligt höga smaker och kombinationer, men den humorn och glimten i ögat som fanns på Bon Lloc (och delvis i Matbaren) saknar jag. Jag tyckte verkligen både mat och service var i stort sett felfri och jag tycker det är roligt med en Svensk restaurang som kan mäta sig med dom bästa internationellt, men det sätter tyvärr inget större avtryck. Kanske beror det på att han nu spelar lite i flera olika genre och där finns det redan någon som är specialist eller åtminstone var lite före. Målsättningen med hela bygget har givetvis varit att göra en slagkraftig internationell restaurang, men för min egna del hade jag gärna sett lite mer unikitet och en snävare linje.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar