söndag 17 januari 2010

Guide Michelin UK

Alltid roligt att se vad som händer i den röda borta på dom Brittiska öarna. Särskilt kul för mina föredetta kollegor på The Square, Stephen Williams (The Harwood Arms) och Brett Graham (köksis på The Ledbury samt delägare på The Harwood Arms) som fick första respektive andra stjärnan.
Nordic cooking har nu premierats även i London, Texture med den Isländske kökschefen och delägaren Aggi Sverrisson fick en stjärna.
Att Alain Ducasse inkasserade en ny tre-stjärna på The Dorchester kan väl knappast kallas för högoddsare.
En restaurang som jag trodde skulle bli 2-stjärnig till slut efter två år på rising one star var Tom Aikens, men istället för det var han nu tillbaka på en vanlig 1-stjärna.
Min lilla weekend i februari börjar bli fullplanerad, men en lunch återstår att bokas och det lutar just nu att det blir dim sum på Yauatcha.
http://servicesv2.webmichelin.com/frontnews/servlet/GetElement?elementCode=56905

8 kommentarer:

Magnus sa...

Ahhh nice med lite "star strucked" i London :-)
Kul att du var med o lirade idag!

Micke sa...

Ja det va kul, men just nu är det roliga över...ont i precis varenda kroppsdel...

zwampen sa...

Ser ut som en nice weekend!
Var på Ledbury för exakt 1 år sedan, tycker att den inte höll stjärnglans överhuvudtaget?! Månne det har slipats i köket, eller?
Har själv lite annat gott bokat!!

Micke sa...

Guidens vägar är som vanligt outgrundliga...

Per sa...

Micke
är nyfiken på lite bilder från resan, hur var det?
Ha en trevlig helg!

Micke sa...

Per: ska försöka få upp det under dagen:)

Per sa...

tja micke
tillbaka från BCN, sitter på arlanda, mätt och till stor del belåten.
När skulle du till BCN och har du några planer på vart du ska gå coh äta ( å andra sidan finns det ju annat här i livet ;)hinner kanske inte trycka ut allt i helgen men vi var iaf på dos palillos, cal pep, santa caterina, La enoteca, alkimia, rias de galicia, santa maria, var tyvärr tvungen att avboka gresca, men om du vill ha feedback så hojta till
Trevlig helg

Micke sa...

Per, skulle vara toppen med lite heta tips! Har otroligt nog inte bokat något än, förstår inte hur jag prioterar... Du får väldigt gärna även tipsa om boende. Dra iväg ett mail på grevemilke@hotmail.com. Hörs snart igen.

ps. ser fram emot att läsa rapporterna på bloggen!