söndag 1 november 2009

Blue Hill at Stone Barns

Den här bilden är tagen under min grönsaks-tour som var bokad på dagen och föreställer baksidan av restaurangen på detta råvaru-mecka (utan att dom behöver dra råvaruadressen vid presentationen). Förra gången jag åkte ut hit var det bara för att äta middag och jag kände att jag gärna ville åka tillbaka för att spendera tid här även innan middagen (i dagsljus) för att få en bättre helhetsbild av vad dom sysslar med. Detta är också något som jag varmt rekommenderar. Ta en heldag och åk ut till Tarrytown. Ta en snabblunch på Lubins ´n Links (där man beställer en lubin = långkokt kött i korvbröd med ett val på ett gäng olika toppings). För att sedan fortsätta till gården för att insupa miljön på bästa sätt. Avsluta dagen med en skön middag!Råa spättade grönsaker. En av många fantastiska aptitretare som bordet fylls med.Här nedan är en annan av godsakerna som middagen börjar med: rödbetshamburgare, inte bara roligt, väldigt gott också.

Förra gången hade jag en ganska grå servitris som jag inte tyckte levererade upplevelsen fullt ut. Den här gången har vi en fantastisk servitör som briljerar hela kvällen och som gör middagen fulländad. Maten är precis som den skall vara: råvarorna i fokus, rena men ändå höga smaker, men framför allt så nöjer dom sig med just detta. Inget annat på tallriken eller serveringen tar bort fokus från anrättningarna och det är just detta som jag uppskattar mest. Tyvärr blev bilderna väldigt mörka, men här nedan följer ett visst urplock.

Ovan: ägg, pumpa och shitake.

Anka, morot och brysselkål.

Lamm, aubergine och sallad.



6 kommentarer:

Magnus sa...

Ser härligt ut :-) Ett favvoställe helt klart!

zwampen sa...

Suckarnas j-vla dubbelsuck vad sugen jag är på NY nu!

Micke sa...

Tack för senast grabbar! Skriv in onsdag 18/11 i kalendern - bokat som tillsagt :)

Mikkan sa...

Gud så häftigt, helt klart i min smak!

Per sa...

Härlig post Micke
Man blir ju sugen, ser att spettet blivit lite höstligare, aptitretare behöver inte vara svårare...
Jo svårfotat var det, men vilken skön restaurang, eller ska man säga lada ;)
Var det mkt sous vide nu också eller var det lite mer karaktär och krispigt?

Micke sa...

Per - både ankan och lammet var med kappa så även om det inte var supercrisp så händer det ju lite mer iaf.