lördag 29 augusti 2009

Fäviken Magasinet

Vad händer uppe i Åre-trakten under sommarhalvåret kan man undra? Jag kan iallafall berätta vad som händer cirka 1,5 mil från Åre på en självförsörjande gård (förutom när dom handlar skaldjur från ön Hitra i Norge med sitt egna importtillstånd då dom på så vis kan få leverans på tre timmar istället för att det ska slussas via olika centraler)! Där skapar Magnus Nilsson förmodligen Sveriges mest intressanta mat- och restaurangupplevelse för tillfället! Hit åker man för att koppla av, jaga eller åka skidor men för att använda sig utav den röda guidens uttryck så är det oberoende av säsong "worth a special journey"!

Här ovan är starten på middagen. Bilden till vänster: Rakfisk (fermenterad röding). Bilden i mitten: insaltad grisnacke. Bilden till höger: nyfångad naturell rom från öring på plätt gjord av ankblod.

Bilden ovan, kanske den godaste rätten i år! Vedeldad pilgrimsmussla med sin egna juice och oreganoblommor. Därefter var det dags för kvällens grönsaksrätt: Potatis, purjolök, kål och torkat fisksmör.

Här ovan fiskrätten: Spöfångad öring med brynt rova, äggcréme, dragon, hyvlad skogschampinjon och ättiksgelé.

Efter det var det dags för gårdsankan med röda bär.

Här ovan huvudnumret: bakat grishuvud med svamp och vispad surgrädde (hjärna, tunga, kind, nacke och öga).

Som dessert fick vi färska åkerbär med vispat ankägg och gräddsorbet.
Denna fantastiska afton rundade vi av vid den öppna brasan med lite gott till kaffet torkade bär och ett parti pool på ett pooltable ungefär lika stort som en fotbollsplan! Har svårt att se vad man kan önska sig mer en kväll i Jämtland?!
Tack för föreställningen!

7 kommentarer:

zwampen sa...

Vilken skön middag! Vilken pendel går dit??

Micke sa...

Absolut! Roslagsbanan??

Mange sa...

Hahahaha!
Ni e ju goa som man säger på sveriges framstjärt...

Oj vilken middag Micke! Jag blir ju så galet sugen att åka upp. Mange lagar ju grymt härlig mat!

M

Micke sa...

Ja,du måste verkligen åka upp!

Per sa...

ser ju och låter jäkla kul. Vårt nyförvärv har varit där o käkat och han berättade ocskå om en del annorlunda saker, kul. Känns som att det behöver komma lite nya ställen som angriper helheten på ett annat sätt. Ångrar bara att vi inte hann ta oss på djuret igår....måste ju också i mina ögon rankas som ett av de roligaste koncept som öppnats på länge, så jävla rätt, hoppas bara att det smakar.
Blue hill var grymt kul, var ute i typ två timmar innan och hann med hela omgivningen, imponerande måste sägas.

Micke sa...

Ja djuret måste det bli ett besök på! Härligt med Blue Hill, det lutar åt ett återbesök för min del i oktober...!

Per sa...

kan ju vara kul att föllja säsongerna på BH, tror nog att det kan luta åt ett återbesök själv om man bara åker i en annan säsong. Nu var det tomat, persika och majs som stod i fokus.
Fina bilder från Fäviken, vi kom fram till idag att vi ska åka dit förmodligen i okt borde vara en bra tid för deras råvaror.
Ska sätta mig och knåpa lite text om Aldea så nu kommer det komma i dagarna alla ställen.