Här ovan är starten på middagen. Bilden till vänster: Rakfisk (fermenterad röding). Bilden i mitten: insaltad grisnacke. Bilden till höger: nyfångad naturell rom från öring på plätt gjord av ankblod.
Bilden ovan, kanske den godaste rätten i år! Vedeldad pilgrimsmussla med sin egna juice och oreganoblommor. Därefter var det dags för kvällens grönsaksrätt: Potatis, purjolök, kål och torkat fisksmör.
Här ovan fiskrätten: Spöfångad öring med brynt rova, äggcréme, dragon, hyvlad skogschampinjon och ättiksgelé.
Efter det var det dags för gårdsankan med röda bär.
Här ovan huvudnumret: bakat grishuvud med svamp och vispad surgrädde (hjärna, tunga, kind, nacke och öga).
Som dessert fick vi färska åkerbär med vispat ankägg och gräddsorbet.
Denna fantastiska afton rundade vi av vid den öppna brasan med lite gott till kaffet torkade bär och ett parti pool på ett pooltable ungefär lika stort som en fotbollsplan! Har svårt att se vad man kan önska sig mer en kväll i Jämtland?!
Tack för föreställningen!
7 kommentarer:
Vilken skön middag! Vilken pendel går dit??
Absolut! Roslagsbanan??
Hahahaha!
Ni e ju goa som man säger på sveriges framstjärt...
Oj vilken middag Micke! Jag blir ju så galet sugen att åka upp. Mange lagar ju grymt härlig mat!
M
Ja,du måste verkligen åka upp!
ser ju och låter jäkla kul. Vårt nyförvärv har varit där o käkat och han berättade ocskå om en del annorlunda saker, kul. Känns som att det behöver komma lite nya ställen som angriper helheten på ett annat sätt. Ångrar bara att vi inte hann ta oss på djuret igår....måste ju också i mina ögon rankas som ett av de roligaste koncept som öppnats på länge, så jävla rätt, hoppas bara att det smakar.
Blue hill var grymt kul, var ute i typ två timmar innan och hann med hela omgivningen, imponerande måste sägas.
Ja djuret måste det bli ett besök på! Härligt med Blue Hill, det lutar åt ett återbesök för min del i oktober...!
kan ju vara kul att föllja säsongerna på BH, tror nog att det kan luta åt ett återbesök själv om man bara åker i en annan säsong. Nu var det tomat, persika och majs som stod i fokus.
Fina bilder från Fäviken, vi kom fram till idag att vi ska åka dit förmodligen i okt borde vara en bra tid för deras råvaror.
Ska sätta mig och knåpa lite text om Aldea så nu kommer det komma i dagarna alla ställen.
Skicka en kommentar