måndag 26 oktober 2009

Eleven Madison Park

(Starten här ovan: Crépes med caviar, både gott och roligt!)

(Foie Gras fylld med lönnsirap, pain d épices och äpple)

(Havskräfta på blomkålspannacotta, marcona mandlar och russin)


( Kalvbräss, sardisk pasta, parmesan och tryffel.)

En av få krogar som nyligen blev tilldelad 4 stjärnor av New York Times och dessutom för första gången tilldelad 1 stjärna Michelin-guiden, förärades denna fredagskväll med ett besök. Lokalen är en av dom absolut pampigaste i stan. Menyn är uppdelad som vanlig a´la carte, Taste of Autumn (6-rätters) eller Gourmand (11-rätters) - jag tog sikte på "elvan"! Det visade sig tyvärr vara ett riktigt snedsteg. En otrolig tyngd i rätterna (plus att många var överdimensionerade) där smakerna var maxade på absoluta toppen till för mycket gjorde att man förstod redan någon gång vid 2:a eller 3:e rätten vart det var på väg.....och när ostsufflén täcker upp som tionde rätt trodde jag på fullaste allvar att chef Humm ville mig illa. Har inte varit så här överkörd och mätt sen jag besökte tre-stjärniga Ambroisie i Paris, skillnaden är bara att i Paris visste jag ändå på ett ungefär hur det skulle sluta redan innan, här hade jag förväntat mig lite modernare och lättare matlagning. Väldigt synd då många av rätterna verkligen var både vackert presenterade och riktigt goda.
(Ostsufflén........)
(Ricotta, fikon och bacon) Detta var fördesserten och riktigt vass, tyvärr var jag som ni har förstått vid det här laget redo för magpumpning.
Trist och konstigt hur man kan missbedöma en meny så här fullständigt, man kan ju tycka att servitörerna borde ha fått rapporter från tidigare gäster om nära döden upplevelse i mättnad. Hade jag ätit tre av rätterna i menyn hade jag varit både mätt och glad, men med tanke på priserna kommer det nog inte bli något mer försök för min del.

4 kommentarer:

Magnus sa...

Tjena! oj det ser hyfsat bastant ut...ostsufflé på slutet :-) wow!! Jag trodde det var lätt och modernt när man kollar hemsidan...
Vi får ljuga på fredag!!
M

Mikaela sa...

Bild nummer två uppifrån är min nya favorit! Undrarar hur den smakar... En liten hint bara ;)/Mikaela

Per sa...

oooops!
då var mina rätter lite mer balanserade i storlek må ja säga, å andra sidan ska det ju till ett gäng rätter till för 11:an.
Diggar överflödet av tallrikar på ostsufflen, snacka om överflödigt konkande på porslin....
men vissa rätter lät ju jäkla goda ut!

Micke sa...

Magnus - ljug och garv ska det bli!

Mikaela - om jag bjuder på det får du prata tyst om det....(passar inte riktigt i vårat tänk), men gott är det, så jag kan nog tänka mig att göra ett diskret undantag!

Per - ja, tyvärr var det inte bara porslinet som var överflödigt....men som sagt många av rätterna var också riktigt goda.