onsdag 2 september 2009

Frantzén/Lindeberg

Dom skapade en otrolig hype för drygt ett år sedan innan dom slog upp portarna till den lilla restaurangen i gamla stan och det visade sig ganska snabbt att det inte bara var lös ammunition dom sköt utan att det var riktigt krut i bössan! Vad har då hänt på drygt ett år? Den första hypen kanske har lagt sig (trots detta verkar dom inte ha något större problem att fylla stället sina öppna dagar) och teknikhysterin som härjade i början har helt klart dämpats. Men både köket och matsalen utstrålar just nu en härligt trygg känsla över sin produkt samtidigt som dom har behållt glimten i ögat. Fokus har flyttats till råvaran och det är rakt igenom riktigt god mat som serveras proffsigt av en samspelt servis. Presentationerna har för den delen inte blivit tråkig t ex smågodiset efter middagen med hamburgerasken (som i och för sig har varit med från början) är riktigt genial! Det enda negativa och det enda som förmodligen kan hindra deras utveckling är lokalen. Säga vad man vill om intima restauranger osv. men när man levererar på den här nivån hade det varit roligt om dom hade kunnat växa tillsammans med lokalen. Jag hoppas dock att det inte hindrar vare sig grabbarna eller gubbarna som delar ut makaroner!

4 kommentarer:

zwampen sa...

Tycker att "pojkarna" spelar i yppersta elitserien!

Micke sa...

Absolut!

Per sa...

håller med ovanstående talare, F/L känns säkra på d¨sin grej, gillar deras humor och det känns kul att de skalat bort lite gimmick mot att leverera grymma grejer rakt av.

Lise sa...

Hej!
Var där och åt igår. För en novis inom matbranchen så var det en otrolig matupplevelse. Lite kul också att man fick med sig frukost i en liten påse när man gick.
/Lise